Zenekari hangversenyek

 

A Fesztiválzenekar budapesti hangverseny-évadjának gerincét a nagyzenekari koncertek alkotják. A legtöbb műsort a nagy érdeklődésre való tekintettel háromszor játszuk el, a helyszín a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem.

A nagyzenekari koncerteket további sorozatok egészítik ki, így az elsősorban a bécsi klasszikusok műveiből válogató "Haydn-Mozart plusz" sorozat, ahol, mint a név is mutatja, a repertoár minden alkalommal más zenei korok darabjaival egészül ki. Ezeket a műsorokat is háromszor játszuk el, a helyszín az Olasz Kultúrintézet.

A Barokk estek sorozatában a Budapesti Fesztiválzenekar eredeti barokk hangszereken játszó új együttese mutatkozik be. A sorozat vezetője a régi zene egyik legkiválóbb szakértője Reinhard Göbel. A koncertek helyszíne az Olasz Intézet.

A Kastélykoncertek tavaly indult sorozata évente más-más magyarországi kastélyba invitálja a BFZ közönségét. Ezúttal a seregélyesi Zichy-Hadik kastély díszterme lesz a helyszín. A helyek nem számozottak, helyfoglalás az érkezés sorrendjében.

A gyerekeknek rendezett Kakaó-koncertek helyszíne a zenekar óbudai székháza. A szombat-vasárnap délutáni egy órás hangversenyek műsorvezetője Fischer Iván.

A Vasárnapi kamarazene sorozatot a zenekar művészei szerkesztik. A délutáni hangversenyek helyszíne a Selmeci utcai székház.

 

Amit a Fesztiválzenekar 23 muzsikusa John Nelson vezényletével véghezvitt, azt nyugodt lélekkel nevezhetjük remeklésnek.
Csengery Kristóf, Magyar Rádió Bartók Adó, Új Zenei Újság, 2002. április 13.
 

Facebook ikonA BFZ a Facebookon

Facebook ikon Fischer Iván Facebook oldal
BFZ | nagyfelbontású letölthető fotók
BFZ | fotógaléria design: ©Ars-Wonderland