Egy zenekari zenész nem hivatalnok, hanem művész, és minden művésznek lehetőséget kell adni a kezdeményezésre és kreativitásra. Csak egy valódi művészekből kialakított zenekar - amely tökéletesen fegyelmezett csapatként muzsikál együtt - képes arra, hogy a művek tartalma

a zeneszerző által megálmodott hőfokon szólaljon meg, és hogy a zene a közönségnek felemelő, mindenkit megérintő és szívenütő művészi élményt szerezzen. Ez a célunk, ezért hoztuk létre a Budapesti Fesztiválzenekart.

Fischer Iván

Csatlakozzon Ön is azokhoz, akik Budapest világhírű zenekarának fennmaradását lelkes támogatásukkal lehetővé teszik.
Olvassa el tájékoztatónkat a támogatói klubról, szponzorokról.
A Budapesti Fesztiválzenekar a zenerajongó közönség zenekara.

A Budapesti Fesztiválzenekar jegyértékesítő partnere a Jegymester
Internetes jegy- és bérletvásárlás
  2011-12-es lapozható műsorfüzet

November 7-től kaphatóak a jegyek a Mozart maratonra  
A 2012. február 26-i Mozart-maraton hangversenyeire november 7-én, hétfőn reggeltől lehet jegyet vásárolni a zenekar honlapján (www.bfz.hu), a Jegymester honlapján (www.jegymester.hu) és a zenekar titkárságán. Részletekért és a maraton pontos műsoráért kattintson a címre!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10
 

Bartók összes zongoraversenye  
Bartók mindhárom zongoraversenye elhangzik Fischer Iván vezényletével a Fesztiválzenekar novemberi 3-i, 4-i és 6-i koncertjein a Művészetek Palotájában. A szólisták Várjon Dénes, Jean-Efflam Bavouzet és Fejérvári Zoltán. Részletekért kattintson a címre!
Budapesti Fesztválzenekar
2011. 10
 

Fischer Iván holland kitüntetése  
A holland szakmai zsűri idén Fischer Ivánnak ítélte oda a rangos 'Ováció'-díjat, amely minden évben az év legjobb komolyzenei hangversenyét jutalmazza Hollandiában. Részletekért kattintson a címre!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10

Orosz est David Zinmannal  
A világhírű amerikai karmester, David Zinman 17 év után újra a Fesztiválzenekar vendége volt: október 13-án, 14-én és 15-én Ljdadov, Sosztakovics és Rachmaninov egy-egy művét vezényelte a Nemzeti Hangversenyteremben. Részletekért,a Café Momus, a Papíruszportál, a Magyar Hírlap és az Új Zenei Újság kritikájáért kattintson a címre!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10
 

4,2 millió forint a jövedelemadók egy százalékából  
A Fesztiválzenekar barátai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kimutatása szerint 2010-ben 4,2 millió forinttal támogatták a zenekart fenntartó Alapítványt jövedelemadójuk szabadon felajánlható egy százalékából. Köszönjük!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10
 

Három az amerikai igazság  
Október utolsó hetében, idén harmadszor, az USA-ba utazik a BFZ: két hangversenyt adunk a Carnegie Hallban, kettőt Washingtonban és egyet Chicagóban. A koncerteken - Schiff András szólójával - elhangzik Bartók mindhárom zongoraversenye. Részletekért kattintson a címre!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. október 10
Ha a gazdag múlt a gazdag jelen előfeltétele, a Fesztiválzenekar aligha kerülne be a világ legjobb öt zenekara közé. Az 1983-ban alakult együttes csecsemő London, Berlin és Bécs felnőttjei mellett, csak tíz éve állandósult. De micsoda évtized volt ez! Milyen stílus, milyen technika, milyen hangzás, milyen személyiség, milyen egységesség, milyen rámenősség, milyen szenvedélyesség, milyen dinamizmus, milyen maximális odaadás! (…) A Fesztiválzenekarnak e két koncertje után át kellett értékelnem a kiválóságról alkotott fogalmamat. Az öt legjobb egyike? Nem kétséges.
Anne Picard, The Independent, 2004. február 9.
 
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
a BFZ kiemelt támogatója
Fővárosi Önkormányzat
a BFZ első számú támogatója

 
design: © Ars-Wonderland
<