Egy zenekari zenész nem hivatalnok, hanem művész, és minden művésznek lehetőséget kell adni a kezdeményezésre és kreativitásra. Csak egy valódi művészekből kialakított zenekar - amely tökéletesen fegyelmezett csapatként muzsikál együtt - képes arra, hogy a művek tartalma

a zeneszerző által megálmodott hőfokon szólaljon meg, és hogy a zene a közönségnek felemelő, mindenkit megérintő és szívenütő művészi élményt szerezzen. Ez a célunk, ezért hoztuk létre a Budapesti Fesztiválzenekart.

Fischer Iván

Csatlakozzon Ön is azokhoz, akik Budapest világhírű zenekarának fennmaradását lelkes támogatásukkal lehetővé teszik.
Olvassa el tájékoztatónkat a támogatói klubról, szponzorokról.
A Budapesti Fesztiválzenekar a zenerajongó közönség zenekara.

A Budapesti Fesztiválzenekar jegyértékesítő partnere a Jegymester
Internetes jegy- és bérletvásárlás
  2011-12-es lapozható műsorfüzet

November 7-től kaphatóak a jegyek a Mozart maratonra  
A 2012. február 26-i Mozart-maraton hangversenyeire november 7-én, hétfőn reggeltől lehet jegyet vásárolni a zenekar honlapján (www.bfz.hu), a Jegymester honlapján (www.jegymester.hu) és a zenekar titkárságán. Részletekért és a maraton pontos műsoráért kattintson a címre!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10
 

Bartók összes zongoraversenye  
Bartók mindhárom zongoraversenye elhangzik Fischer Iván vezényletével a Fesztiválzenekar novemberi 3-i, 4-i és 6-i koncertjein a Művészetek Palotájában. A szólisták Várjon Dénes, Jean-Efflam Bavouzet és Fejérvári Zoltán. Részletekért kattintson a címre!
Budapesti Fesztválzenekar
2011. 10
 

Fischer Iván holland kitüntetése  
A holland szakmai zsűri idén Fischer Ivánnak ítélte oda a rangos 'Ováció'-díjat, amely minden évben az év legjobb komolyzenei hangversenyét jutalmazza Hollandiában. Részletekért kattintson a címre!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10

Orosz est David Zinmannal  
A világhírű amerikai karmester, David Zinman 17 év után újra a Fesztiválzenekar vendége volt: október 13-án, 14-én és 15-én Ljdadov, Sosztakovics és Rachmaninov egy-egy művét vezényelte a Nemzeti Hangversenyteremben. Részletekért,a Café Momus, a Papíruszportál, a Magyar Hírlap és az Új Zenei Újság kritikájáért kattintson a címre!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10
 

4,2 millió forint a jövedelemadók egy százalékából  
A Fesztiválzenekar barátai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kimutatása szerint 2010-ben 4,2 millió forinttal támogatták a zenekart fenntartó Alapítványt jövedelemadójuk szabadon felajánlható egy százalékából. Köszönjük!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10
 

Három az amerikai igazság  
Október utolsó hetében, idén harmadszor, az USA-ba utazik a BFZ: két hangversenyt adunk a Carnegie Hallban, kettőt Washingtonban és egyet Chicagóban. A koncerteken - Schiff András szólójával - elhangzik Bartók mindhárom zongoraversenye. Részletekért kattintson a címre!
Budapesti Fesztiválzenekar
2011. október 10
A Budapesti Fesztiválzenekar minden tekintetben méltó nevéhez. Gustav Mahler 1.szimfóniájának mély benyomást keltő előadása valóban "titáni" fesztivál, ünnep volt. Az 1982-ben különleges alkalmakra életre hívott zenekar ma már több, mint az egyik legkiválóbb magyar együttes", a nemzetközi zenei élet élvonalába tartozik.
Bonn, Hajo Schroeder, Kölner Stadt-Anzeiger, 1999.október 4.
 
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
a BFZ kiemelt támogatója
Fővárosi Önkormányzat
a BFZ első számú támogatója

 
design: © Ars-Wonderland
<