Gödöllőn volt az első Kastélykoncert
 a Gödöllői Királyi Kastély díszterme


A "Kastélykoncertek" ebben az évadban indult sorozata évente más-más magyarországi kastélyba invitálja a BFZ közönségét. Első alkalommal, április 10-én a gödöllői Grassalkovich kastély csodálatos, eredeti pompájában csillogó díszterme adott otthont a hangversenynek.

A zenekar koncertmesterként vezető Szefcsik Zsolt a műsort a lengyel Mieczyslaw Karlowitz, a magyar Weiner Leó és a cseh Josef Suk könnyebb, szórakoztató jellegű darabjaiból állította össze. A műsort Karlowitz 1897-ben komponált Op.2-es Vonósszerenádja nyitotta, majd Weiner Leó vonószenekarra íródott 2. divertimentója hangzott el. A szünet után Dvorák veje, Josef Suk 1892-ben írt Op.6-os, Esz-dúr szerenádját hallhatta a közönség.

Budapesti Fesztiválzenekar
2011. november 4

 
(Fischer) Bartók felvételeit a belátható jövőben aligha lehet felülmúlni. Az a szintézis, ami (a zenekar) előadásának tüzessége és a formai kontrol között megvalósul, alighanem Bartók egyetértését is kivívta volna és nem kétséges, büszke lett volna, hogy szülőhazája valóban világszínvonalú zenekarát hallhatja.
Sandy Matheson, McAlister Matheson Music, CD Review, 2004. február 15.
 

 
design: © Ars-Wonderland