Hat országot érintő európai-dél-amerikai turnén járt a zenekar
 Teatro Colon


A Fesztiválzenekar visszaérkezett hat európai és dél-amerikai országot érintő turnéjáról.

A koncertsorozat az amszterdami Concertgebouw-ban indult április 27-én. Másnap a belgiumi Antwerpenben, április 28-án pedig a svájci Luganóban várták a zenekart. 29-én Milánóból Dél-Amerikába repült az együttes. Az amerikai kontinensen az első állomás Buenos Aires volt, ahol május 2-án és 3-án az argentin főváros világhírű operaházában, a Teatro Colonban léptünk fel. Argentínából Braziliába utazott a zenekar, ahol április 5-én Rio de Janeiróban, 7-én és 8-án pedig Sao Paolóban adtunk hangversenyt. A turné utolsó állomása Bécs volt, ahol az újévi koncertekből ismert világhírű Musikvereinsaalban léptünk fel május 11-én és 12-én, két koncerten.

A két és fél hetes koncertkörút hangversenyeit kivétel nélkül Fischer Iván vezényelte. A Weber, Bartók, Schumann, Csajkovszkij, Dvorák és Paganini műveiből összeállított műsorok szólistái a magyar Lendvay József (hegedű) és a horvát Dejan Lazic (zongora) voltak.

Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 5

 
Az alig két évtizedes múltra visszatekintő Budapesti Fesztiválzenekar még új szereplő a porondon. De tegnap esti, nagy figyelmet tanúsító közönség előtti előadásukkal bebizonyították, hogy máris a legnagyobbak közé tartoznak.
Birmingham, Mail, 2001. február 23., Paul Fulford
 

 
design: © Ars-Wonderland