Kínai és belga díj a Fesztiválzenekarnak
 Peking


Pekingben ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Fesztiválzenekar 2010 októberében a kínai fővárosban adott két hangversenye nyerte el a Classical Elite díjat „Az év legjobb szimfonikus zenekari koncertje” kategóriában. Az elismerés rangját emeli, hogy ez az egyetlen komolyzenei díj Kínában, amelyet a legtekintélyesebb zenei szakírók és kritikusok ítélnek oda.

Ugyancsak most hozták nyilvánosságra a belga komolyzenei internetes portál, a Klassiek Centraal által adományozott Golden Label-díjak nyerteseinek listáját. A zsűri a legjobb hangverseny díját a Fesztiválzenekar ez év márciusában Brüsszelben adott Wagner-estjének ítélte. A díjat a Fesztiválzenekar április 28-i, antwerpeni koncertje előtt adják át a karmester Fischer Ivánnak.

Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 4

 
A feszültség állandó erősítése-gyengítése, a tipikus bartóki hangsúlyeltolódások és a puha hangzásalap elbűvölővé varázsolták ezeket a miniatűr darabokat {Magyar képek}. A Budapesti Fesztiválzenekarban {...} minden muzsikus figyel a másikra. Bár Fischer az együttjáték motorja és kezdeményezője, újra és újra hagyja, hogy zenészei spontán magukkal ragadják.
Hamburg, Die Welt, 2001. március 3., Helmut Peters
 

 
design: © Ars-Wonderland