Fischer Iván holland kitüntetése
 Fischer Iván


A holland szakmai zsűri idén Fischer Ivánnak ítélte oda a rangos 'Ováció'-díjat, amellyel minden évben az év legjobb komolyzenei hangversenyét jutalmazzák Hollandiában. Az elismerést a BFZ zeneigazgatója a Concertgebouw Zenekarral adott Wagner-Bartók estjéért kapta.

Fischer Iván Hollandiában vehette át a rangos elismerést, ahol az elmúlt héten négy alkalommal vezényelte a nagyhírű amszterdami zenekart, ezúttal francia-spanyol műsorral. A Concertgebouw Zenekar zenészei október 15-én szerzői estet is rendeztek Fischer Iván saját kompozícióiból, ahol két kantáta hangzott el: a Spinoza-fordítások, és a Német-Jiddis Kantáta, emellett több dal és kórusmű, végül egy ősbemutató is, a Shud Sarang-szextett, amelyet Fischer Iván a holland zenészek felkérésére komponált.

Budapesti Fesztiválzenekar
2011. 10

 
Fischer Iván és zenekara az elmúlt évek szisztematikus munkájával valóságos Dvorák-specialistává képezte magát {...} Meleg, telt, vérbeli romantikus hangszín, precízen felépített dramaturgia és töretlen kifejezőerő jellemezte a magyar hangversenyteremben ritkán hallhatóan magas színvonalú előadást.
Budapest, Magyar Hírlap, 2001. március 27, Retkes Attila
 

 
design: © Ars-Wonderland