See video

Az első hangverseny

Részlet a BFZ legelső hangversenyéből 1983.december 26-án a Liszt Ferenc Zeneakadémia nagytermében. A karmester Fischer Iván.

See video

Mahler: 2.szimfónia

Részletek a mű 1992-es, Fischer Iván vezényelte előadásából a Budapest Kongresszusi Központban. A közreműködők Eva Mei (szoprán), Doris Soffel (mezzo) és a Magyar Rádió Énekkara.

See video

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Parafónia Zenekar

A 2007-ben a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezett titok-koncerten a Fesztiválzenekar a szellemileg sérült fiatalokból álló Parafónia Zenekarral együtt adta elő Mozart egyik német táncát.

See video

Johann Strauss: Kék Duna keringő

A Fischer Iván vezényelte BFZ és a Botafogo Táncegyüttes közös előadása a Hősök terén, 2007. július 1-jén

See video

Koncert Giora Feidmannal

A 2008 júniusában a Hősök-terén rendezett szabadtéri hangversenyen a Fesztiválzenekar és Fischer Iván Giora Feidman klarinétművésszel Astor Piazzola Libertango los pajaros c. művét adják elő.

See video

Budapesti Mahler Ünnep 2007

Részletek a BFZ hangversenyéből a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, a karmester Fischer Iván. R.Strauss Csokrot akartam kötni című dalának szólistája Miah Persson (szoprán), majd részlet Mahler 4.szimfóniájának első tételéből.

See video

Rachmaninov: Rapszódia egy Paganini témára, Op.43 - 3.tétel

A felvétel 2003 májusában a Budapesti Tavaszi Fesztiválon készült az Olasz Intézetben. A karmester Fischer Iván, a szólista Dmitris Sgouros (zongora).

See video

Brahms: I.(d-moll) zongoraverseny, Op.15. - 1.tétel (részlet)

A felvétel a BBC Proms Fesztiválon a londoni Royal Albert Hallban készült 2003. július 21-én. A Fesztiválzenekart Fischer Iván vezényli, a szólista Stephen Hough.

See video

Mozart: Requiem, K.626 - részlet

Részlet az 1956-os magyar forradalom áldozatainak emlékére 1998.június 16-án a Hősök-terén rendezett hangverseny tévéközvetítéséből. A karmester Fischer Iván, a szólisták Kiss Noémi (szoprán), Ulbrich Andrea (mezzo), Kelen Péter (tenor) és Stephen Roberts (basszus).

See video

Mozart: C-dúr ('Jupiter') szimfónia No.41.K.551 -1.tétel (részlet)

A felvétel 1995-ben készült a budapesti Vigadóban. A karmester Fischer Iván.

További videók
Fischer Iván és zenekara az elmúlt évek szisztematikus munkájával valóságos Dvorák-specialistává képezte magát {...} Meleg, telt, vérbeli romantikus hangszín, precízen felépített dramaturgia és töretlen kifejezőerő jellemezte a magyar hangversenyteremben ritkán hallhatóan magas színvonalú előadást.
Budapest, Magyar Hírlap, 2001. március 27, Retkes Attila
 

Facebook ikonA BFZ a Facebookon

Facebook ikon Fischer Iván Facebook oldal
BFZ | nagyfelbontású letölthető fotók
BFZ | fotógaléria design: ©Ars-Wonderland